Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за защита на личните данни

Ера в социалните мрежи Facebook Twitter Instagram Goodreads

Интервю с Патрис Карст

  /     /   Интервю с Патрис Карст
Интервю с Патрис Карст

Интервю с Патрис Карст

25.04.2024

1. Кога разбра, че искаш да пишеш книги?

От малка обичам да пиша стихотворения, текстове за песни, разкази или просто да си пиша в дневника. Започнах професионалната си писателска кариера с книги за самопомощ, а после преминах към детската литература.

2. Какво те вдъхнови да пишеш за връзките, раздялата и загубата при децата? 

Написах „Невидимата нишка“, защото синът ми страдаше от силна тревожност от раздяла. Като работеща самотна майка поначало ми беше трудно да го оставям на градина всяка сутрин, а когато той плачеше, направо ми се късаше сърцето. Един ден му обясних, че сме свързани чрез невидима нишка и цял ден ще сме заедно благодарение на нея. Казах му, ако му липсвам, да я подръпне и аз ще усетя и също ще я подръпна. И изведнъж той се успокои! Оттогава вече приемаше спокойно ежедневната ни раздяла. Знаех си, че съм открила нещо специално, затова реших да напиша книга, за да помогна на всички деца.

3. Ролята ти на родител влияе ли на работата ти?

Да, определено. Като родител, любовта винаги е била най-важна за мен. Когато написах една от първите си книги за възрастни, „Наръчник по оцеляване за самотни майки“, отбелязах, че е най-важно да се фокусираме върху показването на обич и да не се тревожим за дреболии!

4. Какъв съвет имаш за родители, преподаватели и всички полагащи грижи за деца? 

Най-важният ми съвет е да са открити с децата и да не избягват теми като самота, болка, скръб или мъка. Колкото повече предразположат децата да говорят на подобни трудни теми, толкова по-добре ще е за тях. Важно е и наистина да ги слушат от сърце и да реагират мило и с любов. Децата с лекота ще разберат концепцията за невидимата нишка.

https://www.solutionsforeverychild.com/psa/psa-24-text-tool-author-interview-with-patrice-karst