Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за защита на личните данни

Ера в социалните мрежи Facebook Twitter Instagram Goodreads

Пепа Йорданова от "Всичко за семейството" за Ескперимент: Истинска любов

  /     /   Пепа Йорданова от "Всичко за семейството" за Ескперимент: Истинска любов
Пепа Йорданова от "Всичко за семейството" за Ескперимент: Истинска любов

Пепа Йорданова от "Всичко за семейството" за Ескперимент: Истинска любов

05.06.2023

Също като "Ергенът", но наобратно

Приятелки пишат заедно горещи любовни истории, новата е за риалити предаване за запознанства

Писането е самотно занимание. Стига да не си намериш партньор, както са направили дългогодишните приятелки Кристина Хобс и Лорен Билингс. Кристина Лорен е псевдоним под който са издали 18 бестселъра на "Ню Йорк Таймс", а романите им са преведени на над 30 езика. Най-новият е "Експеримент "Истинска любов". Става дума за телевизионно риалити като "Ергенът", но с разменени роли.

Фелисити е лицемер. Като успешен автор на романтични романи може много да говори за любов, но не се е влюбвала истински. Познава похотта, но не и онова замайващо чувство "не мога да спра да мисля за него". Вечен оптимист, с години е окуражавала читателите си да вярват в любовта, а сега се чувства като пълна лъжкиня. Не може да напише и ред, а сексуалната тръпка е минало.

Конър обожава професията си. Режисьорът на документални филми и разведен баща е изцяло отдаден и на двете си роли. Но когато е принуден да създаде успешно риалити, а от това зависи работата му, е отчаян да намери идеалната главна героиня. Случайно среща Физи - изключително забавна и чаровна, макар и нерядко вбесяваща. Ако успее да заснеме как кралицата на романтиката се влюбва пред целия свят, успехът е гарантиран! Но Физи съставя цял списък с изисквания, преди да се съгласи да участва.

Когато най-после снимките на "Експеримент "Истинска любов" стартират, бързо започват да прехвърчат искри, но в грешната посока. Физи не спира да флиртува с него, а Конър се пита дали има право да се бори за нея.

Псевдонимът Кристина Лорен е сбор от личните имена на Кристина Хобс и Лорeн Билингс.

Лорен има докторска степен по неврология и преди да се превърне в писател на пълен работен ден, прекарва дните си в "правене на странни изследователски неща за стареенето". Живее в Калифорния с две пухкави кучета, двама по-малко пухкави тийнейджъри и съпруг, който обожава планинското колоездене и е учен, който произвежда домашна бира. Както и страстен читател на любовни романи.

Кристина Хобс прекарвала времето си като консултант в прогимназия, заобиколена от тийнейджъри. Днес можете да я откриете на бюрото й да пише поредния роман. Живее в Юта със съпруга си и дъщеря им, смята се за най-големия късметлия, защото има възможност да пише книги. Също така е безсрамен фен на момчешките музикални групи и блясъка.

Двете се срещат през 2010 г. като онлайн фенове на фентъзи романи. Решават да пишат заедно. Новелата "Офисът" е в основата на първата им книга. През 2011 г. сключват договор с издателство. Първият им роман "Красив негодник" от едноименната поредица е публикуван през 2012 г. Веднага става бестселър и ги прави известни. Правата за екранизацията му са купени от германска компания.

През 2014 г. със "Сладко палаво момче" поставят начало на серията "Диви сезони". Книгата печели наградата за най-добър любовен роман.

Макар да пишат разделени - Лорън в Калифорния, а Кристина в Юта, коментират написаното по няколко пъти на ден. Над 10 от книгите им са в списъците на бестселърите на "Ню Йорк Таймс", няколко са екранизирани.

"Беше лесно да се сработим. От самото начало знаехме, че най-важно е историята да бъде възможно най-силна. Така че всеки път, когато Кристина има критика към написаното от мен, веднага се съгласявам. Защото ще е по-добре за книгата ни", казва Лорен.

"Просто работим много добре заедно. Защото тя е много спокойна, а аз съм силно невротичен човек. Но имаме нужда и от двете енергии. Обикновено, когато единият от нас редактира, другият казва: "Знаех си, че тази част не работи, благодаря, че я изглаждаш". Няма его. Трябва наистина да си вярвате, за да сте тандем", допълва Кристина.

Не разбират писателски двойки, при които единият пише, а другият редактира. За тях е важно и двете да участват в целия процес. Твърдят, че сексуалните сцени въобще не ги притесняват, даже са им любими. Но тях ги пишат сами, като се редуват. Иначе са благодарни, че са две. Защото феновете на романтика четат бързо и искат още и още от Кристина Лорен.

ПЕПА ЙОРДАНОВА