Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за защита на личните данни

Ера в социалните мрежи Facebook Twitter Instagram Goodreads

Неизвестни факти за началото на кариерата на трима автора от каталога на ЕРА

  /     /   Неизвестни факти за началото на кариерата на трима автора от каталога на ЕРА
Неизвестни факти за началото на кариерата на трима автора от каталога на ЕРА

Неизвестни факти за началото на кариерата на трима автора от каталога на ЕРА

17.06.2021

Алекс Майкълидис счупи рекордите по продажби с дебютния си роман „Останалото е мълчание“ през 2019 г. Преди, обаче да напише хитовия психологически трилър, Алекс Майкълидис пише сценарии за филми. Той самият иронизира своя опит, като сценарист в киното с думите: “Направих три филма и всеки беше по-лош от последния.” Майкълидис  споделя, че в съзнанието си винаги е имал идея да напише психологически трилър, но го е отлагал. Когато подходящият момент настъпил, авторът признава, че за него успехът е бил напълно неочакван. “В главата ми имаше всички тези гласове и изведнъж имах много голяма публика”, споделя още авторът.  

Холи Мартин завършва „Масови комуникации“ в университета, което води до кариера като рецепционист в хотел, последвали  две  работни години, като банков служител. По-късно учи за учител, но след четири години, като преподавател Холи Мартин решава, че трябва да промени посоката на живота си и започва да пише разкази. Успехите не закъсняват, печели награда за кратки разкази Sunlouger, като нейният кратък разказ е публикуван в антологията на Sunlounger заедно с някои от любимите ѝ автори на романи. По-късно печели конкурса Carina Valentine’s. Кариерата ѝ на успешен автор бързо я изстрелва в класациите, като книгите ѝ се превръщат в бестселъри с продадени над милион копия по целия свят. Романите на Холи Мартин са преведени на френски, немски, италиански, холандски, български, естонски, турски и руски. “Сапфиреният залив” е най-новата книга на Холи Мартин на българския пазар.

Денг Минг- Дао: “Творчеството е най-естественият ми начин на живот. Това е начинът, по който взаимодействам с този свят”. Творецът прекарва детството си в грънчарско ателие. Той е художник, графичен дизайнер и писател. Денг Минг- Дао  споделя, че вдъхновението идва при него, когато е предизвикан. „Когато това се случи, както се случва много пъти на ден, това е вълнуващо. Единственият живот, който познавам, е животът на правене.” Благодарение на творческия си потенциал и мъдростта, която притежава Денг Минг- Дао успява да вдъхнови редица читатели с книгата си „Изворът на мъдростта“ и включените в нея 140 древни истории.