Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за защита на личните данни

Ера в социалните мрежи Facebook Twitter Instagram Goodreads
  /     /   Алекс Майкълидис
Алекс Майкълидис
Назад към автори

Алекс Майкълидис

Алекс Майкълидис е роден през 1977 г. в Кипър, където е израсъл. В момента живее в Лондон. Той е филмов сценарист и магистър по английска литература от Университета в Кеймбридж. В продукции по негов сценарий участват холивудските звезди Ума Търман, Розамунд Пайк и Тим Рот.

"Останалото е мълчание" – един от най-горещо очакваните трилъри на 2019 година в световен мащаб – е дебютният роман на Алекс Майкълидис. Книгата излиза на български език броени дни, след като е издадена в Англия и САЩ, където още в премиерната й седмица окупира челните места в класациите, включително The New York Times Best Sellers.

Правата за разпространение на "Останалото е мълчание" са продадени на територията на рекордния брой от 50 държави, а правата за екранизация на хитовия трилър са закупени от продуцентското студио на Брад Пит след оспорван търг с други големи филмови компании.

Майкълидис е страстен почитател на Агата Кристи и именно романите й са го вдъхновили да напише "Останалото е мълчание".

Всички книги на Алекс Майкълидис