Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за защита на личните данни

Ера в социалните мрежи Facebook Twitter Instagram Goodreads
  /     /   Александър Белов
Александър Белов
Назад към автори

Александър Белов

Безспорно интригуващ факт, предизвикал много въпросителни, е самоличността на автора. Името му – Александър Белов -  съвпада с това на главния герой. Логично е да си зададем въпроса кой се крие зад този псевдоним, как изглежда, на колко е години? Издателство Олма Прес лаконично отговарят:  “...един млад човек, да го наречем Александър Белов, много талантливо описва реалност, на която е бил свидетел и е пряк участник в събитията.” Вероятно книгата е автобиографична, но това са само догадки. Мистификацията около името на автора се оказва и ключов фактор за успеха на “Бригадата”: читателите знаят, че описаните събития са достоверни.

 Александър Белов /авторът/ казва, че мафия съществува от момента, в който се заражда римското право. Има ли държавност, има и конкурираща я организирана структура. Факт е, че колкото една държава е по-слаба, толкова мафията  в нея е по-силна. Белов оставя  моралната присъда на  читателите. Оставя историята да говори сама за себе си. Но споделя, че точно хората,  които имат различни от неговите морални възгледи, оценяват достойнствата на сагата. А тези, които са му близки по убеждение, фанатично го упрекват, че развращава младежта и вреди на Русия.