Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за защита на личните данни

Ера в социалните мрежи Facebook Twitter Instagram Goodreads
  /     /   Хюго Хамилтън
Хюго Хамилтън
Назад към автори

Хюго Хамилтън

Хюго Хамилтън е роден в Дъблин през 1953 година в семейство на баща – ирландец и майка – германка. Баща му е строг националист, който забранява на децата си да използват английски език и настоява да говорят само на немски или ирландски. Забраната прави този език предизвикателство за младия Хамилтън - той репетира тайно диалози, които е чувал извън дома си, за да го усъвършенства. Като следствие от това, Хамилтън израства с три езика - английски, ирландски и немски, но и с чувство за непринадлежност към културите, свързани с тях.  

Проблемите за езика, националната и културна принадлежност и най-вече идентичността на индивида проникват във всичките му разкази и романи. Героите на Хамилтън живеят не само между различни култури и езици, но и между миналото и бъдещето; между невинност и вина; между мъдрост и наивност.

Хюго Хамилтън е удостоен с множество литературни награди – призът за ирландска литература "Rooney“, френската награда „Femina Etranger“, италианската "Premio Berto" и германският орден за заслуги „Bundesverdienstkreuz“. През 2011г. Хюго Хамилтън е номиниран и за Европейската награда за книга за романа му "Ръка в огъня".

Всички книги на Хюго Хамилтън

Ръка в огъня Хюго Хамилтън Ръка в огъня
Цена: 14.00 5.00
Изчерпан тираж