Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за защита на личните данни

Ера в социалните мрежи Facebook Twitter Instagram Goodreads
  /     /   Марк Съливан
Марк Съливан
Назад към автори

Марк Съливан

Марк Съливан е всепризнат автор на осемнадесет романа, с множество литературни награди, включително призовете „Забележителна книга на New York Times“ и „Книга на годината на Los Angeles Times“.

Съливан е роден през 1958г., израства в Медфийлд, Масачузетс, и завършва колежа Хамилтън с бакалавърска степен по английски, преди да работи като доброволец в Корпуса на мира в Нигер, Западна Африка. Марк язди с туарегски номади дълбоко в Сахара, потапя се в тяхната култура и учи децата им на английски.

След завръщането си в САЩ, той получава диплома от Училището по журналистика Медил към Северозападния университет и започва кариера в разследващата журналистика, където се издига благодарение на репортажите за скандал с финансови измами. Когато пише за вестника „Сан Диего Трибюн“ се фокусира върху културния аспект на случаите, които разследва, и бързо бива награден за работата си.

Запален скиор, майстор по бойни изкуства и авантюрист, Съливан живее със съпругата си в Боузман, Монтана. Романите му са преведени на десетки езици и оглавяват международни списъци с най-продавани книги, а скоро ще ги видим и под формата на филми.

Всички книги на Марк Съливан