Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за защита на личните данни

Ера в социалните мрежи Facebook Twitter Instagram Goodreads
  /     /   Линуд Баркли
Линуд Баркли
Назад към автори

Линуд Баркли

Линуд Баркли е колумнист в „Торонто Стар”, публичен говорител и писател. С „Няма време за сбогом” той спечели сърцата на критиката и читателите в САЩ, Великобритания, Канада и Германия. Писатели като Майкъл Конъли и Робърт Крейс не пестят похвалите си за талантливия писател, който е сравняван от мнозина с Харлан Коубън.
Баркли споделя, че „Няма време за сбогом” е вдъхновен от действителен случай с изчезнало от дома си момиче. Писателят решава да обърне историята и да разкаже какво би се случило, ако едно момиче се събуди и открие, че цялото му семейство е изчезнало безследно. Повечето герои в книгата са плод на авторовото въображение, а истинските хора зад някои от образите Баркли упорито пази в тайна заради собствената си сигурност. Правата за превода на най-успешния роман в кариерата на писателя са продадени в Италия, Франция, Холандия, Русия, Испания, Полша, Израел, България, Словакия, Корея и др.
Линуд Баркли живее край Торонто с жена си и двете си деца.
 
 
За Линуд Баркли и „Няма време за сбогом”:

„Баркли успява едновременно да удари гонга и да прикове вниманието… засищащо и… правдоподобно ястие от три блюда, макар че трябва да си поемете дълбоко дъх някъде преди кафето”.
                        „Гардиан”

„В един свят на зашеметяващи възможности за избор на четиво този смразяващ кръвта роман стои на върха на жанра. Всеки, който не се развълнува от разказа и емоционалния му заряд, сигурно е от камък, защото въпреки тъмната си страна книгата има сърце”.
                        Списание „Шотс”

„Обтягащ нервите до самия край”.
                        „Хералд”

„Когато четете този трилър, имате чувството, че се плъзгате надолу по лед, вкопчени в шейна, която лети по коварни завои и фучи до развръзката”.
                        „Питърбъро Ивнинг Телеграф”

„Едно от върховните удоволствия да пишеш рецензии на книги е, когато откриеш скъпоценен камък, роман, който вдига летвата малко по-високо. И „Няма време за сбогом” е точно такъв”.
                        „Дедли Плежърс”

„Невъзможно е да го оставиш”.
                        crimesquad.com


„С „Няма време за сбогом” Линуд Баркли вече категорично е във висшата лига на криминалния жанр”.
                       „Йоркшър Ивнинг Поуст”


Линуд Баркли е роден в САЩ, но още като дете се мести в Канада. Той е женен, има две деца и живее в Торонто. От 1993 година води популярна рубрика в „Торонто Стар”.

Посетете официалния сайт на Линуд Баркли.

Всички книги на Линуд Баркли

Няма време за сбогом Линуд Баркли Няма време за сбогом
Цена: 14.00 11.20
Изчерпан тираж