Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за защита на личните данни

Ера в социалните мрежи Facebook Twitter Instagram Goodreads
  /     /   Красимира Йончева
Красимира Йончева
Назад към автори

Красимира Йончева

Красимира Йончева завършва Историческия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ през 1990 г. Няколко години работи като исторически редактор във в. „Българска корона“, а от 1994 г. започва учителска практика в средното училище. 

Член е на Сдружението на преподавателите по история, съавтор в действащ от 2000 г. учебник по история и цивилизация за ІХ клас, автор на учебно помагало за зрелостници и кандидат-студенти. Участвала е в проекти на Академичната лига за Югоизточна Европа и на Институт „Отворено общество“ върху актуални проблеми на българското образование. През 2011 г. излиза изследване върху българските учебници по история „Малцинствата във фокуса на толерантното патриотично възпитание“, където е съавтор. Работила е по регионални проекти за опазване на историческото и археологическо наследство по българските земи.

Пише материали по образователни, културни и исторически проблеми в пресата. През 2005 г. публикува първия си исторически роман „ИЗКУПЛЕНИЕ. Слово за Аспата от рода Дуло“.

Всички книги на Красимира Йончева