Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за защита на личните данни

Ера в социалните мрежи Facebook Twitter Instagram Goodreads
  /     /     /   Чингис хан
Чингис хан

Чингис хан

Автор: Джон Ман

Брой страници 392
Година на издаване 5-2006
Корици Меки
Формат 20x13
Категории История, исторически роман

Корична цена: 10.00 лв.

Цена в сайта: 8.50 лв.

Наличност: Не

Изчерпан тираж
15% отстъпка от коричната цена 0 лв. доставка при поръчки над 35 лв.
ЧИНГИС ХАН - Владетелят на империя, два пъти по-голяма от Римската

 

Според историята Чингис Хан е един от безсмъртните, останал в паметта на народите като бич, герой, военен гений и полубог. За мюсюлманите, руснаците и западните народи той е убиец на милиони, жесток потисник. В родната си Монголия обаче е почитан като баща на народа, а китайците го тачат като основател на династия.

Номадският воин прави нововъведения в политиката, които се запазват и до днес, 800 години по-късно. Благодарение на гениалната си военна стратегия и чудовищната си жестокост той обединява разпокъсаните монголски племена и създава империя, простираща се от Китай до днешна Полша - два пъти по-голяма от Римската империя в своя зенит.

Авторът Джон Ман прекосява открай докрай някогашната империя и обръща специално внимание на конфликтите между китайци и монголци, които в еднаква степен тачат паметта на Чингис. Интерес за нас представлява, че в историческото си изследване англичанинът разглежда и сблъсъка между монголите и тюркските племена, основали през VI век ханство България. “Явно българите са се оказали твърде корави и монголите претърпели първото си и единствено поражение” – пише Джон Ман.
Ман е първият автор, посетил и изследвал укритата долина, където се предполага, че е загинал Чингис. Той е и един от малцината западняци, дръзнали да изкачат планината, където по всяка вероятност е погребан Чингис.

Моля въведете кода за сигурност

Още книги от този автор

Теракотената армия Джон Ман Теракотената армия
Цена: 15.00 12.75
Изчерпан тираж
Самурай Джон Ман Самурай
Цена: 15.00 12.75
Изчерпан тираж
Кублай хан Джон Ман Кублай хан
Цена: 14.00 11.90
Изчерпан тираж

Подобни книги

Тиранинът Валерио Масимо Манфреди Тиранинът
Цена: 9.50 8.07
Изчерпан тираж
БИЧ БОЖИ Уилям Дитрих БИЧ БОЖИ
Цена: 10.00 8.50
Изчерпан тираж