Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за защита на личните данни

Ера в социалните мрежи Facebook Twitter Instagram Goodreads
  /     /     /   Теракотената армия
Теракотената армия

Теракотената армия

Автор: Джон Ман

Брой страници 320
Година на издаване 8-2012
Корици Меки
Формат 14Х21
Категории История, исторически роман

Корична цена: 15.00 лв.

Цена в сайта: 12.75 лв.

Наличност: Не

Изчерпан тираж
15% отстъпка от коричната цена 0 лв. доставка при поръчки над 35 лв.

От автора на „Чингис хан” и „Кублай хан”!

Едно от най-значимите археологически открития
на всички времена

 

През 1974 г. китайски селяни изваждат от пръстта глинени фигури и проправят път към едно от най-великите археологически открития на всички времена.
Теракотената армия е абсолютна сензация – около 8000 фигури на воини и коне в естествена големина са заровени през 210 г. пр.Хр. като „призрачна армия”, която да брани гробницата на Първия император. Императорът, обединил Китай и построил Великата китайска стена, е блестящ и безмилостен владетел, обзет от параноя и неистово желание да господства и в отвъдния свят. А легендите за несметните богатства, заровени в гробницата му, продължават да вълнуват въображението ни и до днес.
Огромната могила крие цял един призрачен свят от воини, слуги и артисти, доспехи и бронзови колесници, застинал преди повече от две хилядолетия. Разкопките продължават, така че несъмнено са възможни нови удивителни открития. Може би някой ден могилата ще бъде разкопана изцяло и легендарните й съкровища ще излязат на бял свят...

В тази книга Джон Ман преплита исторически факти и личен опит от проучванията си в Китай и разказва увлекателно и достоверно за Теракотената армия - един от най-значимите археологически обекти в света, удивително произведение на изкуството и бележит символ на китайското величие.

Моля въведете кода за сигурност

Още книги от този автор

Самурай Джон Ман Самурай
Цена: 15.00 12.75
Изчерпан тираж
Кублай хан Джон Ман Кублай хан
Цена: 14.00 11.90
Изчерпан тираж
Чингис хан Джон Ман Чингис хан
Цена: 10.00 8.50
Изчерпан тираж