Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за защита на личните данни

Ера в социалните мрежи Facebook Twitter Instagram Goodreads
  /     /     /   Страстите на разума
Страстите на разума

Страстите на разума

Автор: Ървинг Стоун

Брой страници 720
Година на издаване 2-2018
Корици Меки
Формат 21x14
Категории Биография, биографичен роман

Корична цена: 28.00 лв.

Цена в сайта: 23.80 лв.

Наличност: Не

Изчерпан тираж
15% отстъпка от коричната цена 0 лв. доставка при поръчки над 35 лв.

Роман за живота на Зигмунд Фройд


Ървинг Стоун се нагърбва с амбициозната задача да нарисува панорамно платно на живота на Зигмунд Фройд. С търпението на археолог Стоун разкрива пласт след пласт противоречивата душевност на Фройд, като следва житейския му път стъпка по стъпка - дългите години на обучение по медицина, бракът му с Марта Бернайс, трудното начало на лекарската му практика, пътуванията му във Франция, Италия и Америка, професионалният сблъсък с видни представители на медицинската общност, неспособни да приемат революционните му идеи.

Също като художник разкрива пред читателя багрите на една сложна личност, чиито неуморни научни търсения довеждат до разработването на нов метод за лечение на човешката психика.

С изключителна прецизност авторът на "Страстите на разума" ни представя в колоритни детайли обществените и културни явления, характеризиращи Европа в началото на миналото столетие. Пресъздава автентичната атмосфера на Виена и проследява социално-политически процеси, белязали съдбата на няколко поколения.

"Страстите на разума" е изискан разказ, изпъстрен с пикантни истории и бурни междуличностни конфликти - изкуство, което Ървинг Стоун безспорно владее.

Ървинг Стоун е създател на жанра биографичен роман. С неуморното търпение на историк той години наред се рови в архиви, събира материали за живота на своя герой и така се раждат блестящо написаните романи "Жажда за живот", посветен на Ван Гог, "Страдание и възторг" - биографичен разказ за Микеланджело, "Гръцкото съкровище" - роман за Шлиман, откривател на Троя.

Творбите му пресъздават не само съдбата на определена личност, но и детайлно обхващат социално-икономическите условия и духовните ценности на съответната епоха. Ървинг Стоун безпогрешно улавя пулса на времето, стремежите и страданията на новаторите, които бележат историята на човечеството.

ЕРА, публикувано на: 2018-02-22 12:54:22

Здравейте, новият тираж на книгата ще излезе на 8-ми март. Поздрави, ЕРА.

Меги, публикувано на: 2016-03-11 11:10:37

Здравейте! Кога да очакваме новия тираж?

Кремена, публикувано на: 2014-07-20 18:07:39

Здравейте, Би било добре и за нас,читателите, и за вас като издатели, ако преиздадете отново книгите на Стоун, и специално тази, за която преобърнах света, и не мога да я намеря да си я купя. Не разбирам какво ви спира?!

Иван Атанасов, публикувано на: 2014-06-01 02:33:32

Моля ви, преиздайте тази книга, определено ще има смисъл и търсене.

ЕРА, публикувано на: 2013-11-05 11:15:37

Здравейте, Весела, Благодарим за коментара!:) Книгата наистина е чудесна. Все още не планираме преиздаване, но разполагаме с други заглавия от същия автор.:) Поздрави от екипа на ЕРА:)

Весела Николова, публикувано на: 2013-11-02 22:34:21

Ще бъде чудесно ако тази прекрасна книга бъде преиздадена и се появи на пазара !!!

Моля въведете кода за сигурност

Още книги от този автор

Нищетата на славата Ървинг Стоун Нищетата на славата
Цена: 18.00 15.30
Изчерпан тираж
Гръцкото съкровище Ървинг Стоун Гръцкото съкровище
Цена: 15.00 12.75
Изчерпан тираж

Подобни книги