Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за защита на личните данни

Ера в социалните мрежи Facebook Twitter Instagram Goodreads
  /     /     /   Ние сме БЕЛИНГКАТ
Ние сме БЕЛИНГКАТ

Ние сме БЕЛИНГКАТ

Автор: Елиът Хигинс

Брой страници 272
Година на издаване 10-2022
Корици Меки
Формат 14x21
Категории Документалистика

Корична цена: 18.99 лв.

Цена в сайта: 16.14 лв.

Наличност: ДА

Купи сега

15% отстъпка от коричната цена 0 лв. доставка при поръчки над 35 лв.

Как група интернет детективи успя да разреши някои от най-големите престъпления на нашето време?

 Опитът за убийство на Сергей Скрипал и неговата дъщеря бе сред водещите теми в медиите и постави под напрежение всички служби, натоварени с разследването. 

Разкритието кой стои зад покушението обаче идва от неочакван източник – Белингкат! 

Как е успяла група самоуки онлайн детективи да разпознае руски екип за поръчкови убийства? Откъде изобщо се появява? Достоверни ли са данните? И какво е Белингкат?

Когато социалните мрежи и платформите за споделяне на информация започват да се използват масово и хората свободно споделят всяка своя мисъл, снимка, идея, а общуването е по-улеснено от всякога, човечеството предоставя публично най-разкриващата информация за себе си. Невинните не съзнават колко много издават. Нито виновните.

Тогава се ражда Белингкат.

Онлайн екип, разпръснат из целия свят, който разследва престъпления и разобличава дезинформацията, основавайки разкритията си на публично достъпни източници. 

Основателят Елиът Хигинс разкрива в детайли как възниква, как се развива и какви цели постига Белингкат. В „Ние сме Белингкат“ той споделя и подробности от многобройните разследвания, които водят до впечатляващи резултати.

С предговор от Христо Грозев и Десислава Дамянова специално предназначен за българското издание. 

Моля въведете кода за сигурност