Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за защита на личните данни

Ера в социалните мрежи Facebook Twitter Instagram Goodreads
  /     /     /   Малта – островът на рицарите - 30.07.2024
Малта – островът на рицарите - 30.07.2024

Малта – островът на рицарите - 30.07.2024

Автор: Агнес Имхоф

Брой страници 216
Година на издаване 1-2025
Корици Меки
Формат 13/20
Категории Пътуване. Развлечение

Корична цена: 18.00 лв.

Цена в сайта: 15.30 лв.

Наличност: ДА

Купи сега

15% отстъпка от коричната цена 0 лв. доставка при поръчки над 35 лв.

       Малта е малка страна, но със своите храмове от каменната ера и величествени крепости, тя е дом на някои от най-важните културни съкровища на Европа.

       От младостта си Агнес изпитва силна любов към този архипелаг в Средиземно море, където слънцето грее повече от 300 дни в годината и официалният език е английски, а мястото е рай не само за укриващите данъци.

       Авторката ни разхожда из гордата столица Валета, пътуваме заедно във времето по алеите на Мдина и изследваме мистичните легенди на Гозо. Откриваме как малтийците мирно съчетават южноевропейските и ориенталските влияния в своята кухня и как надхитряват дявола с часовниците на църковната кула; какво представлява легендарният рицарски орден и защо известни режисьори намират идеалните кътчета за снимки точно тук.

       Разгърнете страниците и се потопете в притегателната атмосфера на слънчева Малта!

Агнес Имхоф е родена през 1973 г. в Мюнхен и е учила философия, арабистика и религия. Тя е учен, преподавател и писател, автор на художествена и нехудожествена литература, както и на научни трудове. Говори много езици, сред които италиански, арабски и персийски. Омъжена е, с едно дете.

Моля въведете кода за сигурност

Подобни книги

Така го правят датчаните Хелън Ръсел Така го правят датчаните
Цена: 18.99 16.14
Очаквайте нов тираж