Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за защита на личните данни

Ера в социалните мрежи Facebook Twitter Instagram Goodreads
Кучетата

Кучетата

Автор: Ула Нилсон

Брой страници 168
Година на издаване 1-2017
Корици Меки
Формат 13Х20
Категории Съвременна световна проза

Корична цена: 12.00 лв.

Цена в сайта: 5.00 лв.

Наличност: Не

Изчерпан тираж
0 лв. доставка при поръчки над 35 лв.

Духът на Северна Швеция прозира през всеки ред

В лутане да открият себе си и да разгадаят загадката на живота, петима младежи се губят в безсмислието на ежедневието си с помощта на алкохола и безкрайния купон. Родителите на Филип и Кале са обикновени хора от средната класа. Бащата, както повечето си съселяни, пие от сутрин до мрак и се държи деспотично със семейството си. А синовете му го презират.

Семейството на сестрите Ида и Санна пък е заможно. Макар и да имат всички материални удобства, душите им също страдат. Баща им често изпада в депресивни състояния. Ида следи всяка негова крачка в гората по време на разходките му до реката всеки уикенд. А Никлас няма семейство изобщо.

Всяка трудност, дори най-малката, на тези географски ширини се преодолява с упойващата мощ на алкохола. До забрава. До следващия път.

Настоящето умело се преплита с миналото с помощта на ярката метафоричност на изказа на автора. Акцентът е върху екзистенциалните проблеми на един малък, откъснат свят със собствен ритъм и собствен чар. Писателското майсторство на Ула Нилсон е сравнимо с това на класическите шведски писатели.

 

Свенсон, публикувано на: 2018-11-07 12:16:24

Ха! Още една северна книга, писана на български. Или още едно издателство наужким, което не знае какви му се падат преводачите и не желае да им спомене името.

Моля въведете кода за сигурност

Подобни книги

Ръка в огъня Хюго Хамилтън Ръка в огъня
Цена: 14.00 5.00
Изчерпан тираж
Чудни земи Сандро Веронези Чудни земи
Цена: 16.00 13.60
Изчерпан тираж
Глава, пълна с радост Огнен Спахич Глава, пълна с радост
Цена: 14.00 11.90
Изчерпан тираж
Книга за Уна Фарук Шехич Книга за Уна
Цена: 14.00 5.00
Изчерпан тираж