Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за защита на личните данни

Ера в социалните мрежи Facebook Twitter Instagram Goodreads
  /     /     /   Изгревът на буквите
Изгревът на буквите

Изгревът на буквите

Автор: Красимира Йончева

Брой страници 264
Година на издаване 11-2015
Корици Меки
Формат 13x20
Категории История, исторически роман

Корична цена: 14.00 лв.

Цена в сайта: 11.90 лв.

Наличност: Не

Изчерпан тираж
15% отстъпка от коричната цена 0 лв. доставка при поръчки над 35 лв.

Слово за Персиан от Бога кан на българите

Първата половина на ІХ в. В Европа властват три държави – ромейската, българската и франкската. 

Кан Персиан, потомък на Крум Законодателя и Омуртаг Строителя, пази позициите на канството като велика сила. Зад официалните политически ходове прозират сложни задкулисни кроежи, в които се намесват прочути исторически личности – Константин-Кирил и Страхота-Методий, император Теофил, Лъв Математика, папа Формоза… 

Всекидневието на българския държавник преминава в мъчително лутане в търсене на верните решения. Но интуицията и божественото проникновение му сочат правилния път. Защото народът на българите е богоизбран и трябва да следва предопределената си мисия на Светъл пратеник в Земята на живата Вечност. Защото предците все още пазят Завета на Урфен-Орфей, който Исус Христос идва да препотвърди. А изнамирането на буквите ще бъде заслужена награда за това постоянство.

Любов, дълг, съмнение и саможертва… Но над всичко стоят интересите на държавата. Това, което сам не успява да постигне, кан Персиан завещава на сина си Борис Покръстителя. За да настъпи Златният век.

Красимира Йончева е завършила история в СУ „Св. Климент Охридски“. Като следва максимата на проф. Александър Фол, че това, което не се е случило в историята, е не по-малко съществено, тя се опитва да възроди миналото чрез въображение и интуиция. Първият й роман „Изкупление. Слово за Аспата от рода Дуло“ е посветен на управлението на кан Омуртаг.

Моля въведете кода за сигурност

Подобни книги

Разкаянието на Диего Боряна Дукова Разкаянието на Диего
Цена: 12.00 5.00
Изчерпан тираж
Чашата на проклятието Лора Лазар Чашата на проклятието
Цена: 12.90 10.96
Изчерпан тираж