Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за защита на личните данни

Ера в социалните мрежи Facebook Twitter Instagram Goodreads
  /     /     /   Живот по гръцки
Живот по гръцки

Живот по гръцки

Автор: Питър Барбър

Брой страници 264
Година на издаване 2-2023
Корици Меки
Формат 13/20
Категории Пътуване. Развлечение

Корична цена: 17.99 лв.

Цена в сайта: 15.29 лв.

Наличност: ДА

Купи сега

15% отстъпка от коричната цена 0 лв. доставка при поръчки над 35 лв.

Обичана от мнозина, Гърция привлича с красивата си природа, кристално чиста морска вода и вкусна храна. Но едно е да пийваш узо на плажа през лятото, а съвсем друго – да заживееш там.

С помощта на Питър Барбър, който от години живее в Гърция и изцяло се е потопил в гръцкия начин на живот, ще преоткрием напълно нашата съседка! Питър с лекота ни пренася там и ни запознава с омайващи и малко познати местенца, с комичната страна на местната бюрокрация и с ексцентрични персонажи. Докато в началото се адаптира към новото си ежедневие и изцяло непознатия за него манталитет и език, авторът ни разкрива с топлина, уважение и много хумор гръцките традиции и култура. Интимният му поглед над всичко гръцко ще ни припомни или ще пробуди любовта ни към близката, но все така екзотична и примамлива Гърция.

Поемете на едно интригуващо и обогатяващо пътешествие със средиземноморски полъх!

Питър Барбър е англичанин, женен за гъркиня. Разпределя живота си между Англия и Гърция; обича да пътува. Романът му „Живот по гръцки“ е достигнал номер 1 за най-продавани книги в Amazon Charts. Носител е и на литературни награди, сред които Global Book Awards.

Пламена, публикувано на: 2023-09-01 14:57:56

Препоръчвам с две ръце! Лека, хумористична, полезна - за разпускане, на почивка, за плануване на екскурзия или просто за доопознаване на манталитета и природата на гърците. Представлява огледало на бита чрез история на обикновена двойка. Благодаря на издателството за избора!

Камен Стефенов, публикувано на: 2023-05-19 12:15:13

Изключително добре написана книга, с лек стил на автора и английски финес в хумора. Мога да я оценя, защото дълги години съм свързан с тази красива и всеки път изненадваща ме Гърция. Древна Елада си е казала думата както в отношението на хората, така и в донякъде фриволният им начин на живот. Просто си живеят по гръцки, без зор и напъни да се доказват, "мяхара", както те се изразяват и както ни го е представил авторът Питър Барбър. Чета я с удоволствие...

Гери, публикувано на: 2023-03-08 14:34:32

Получих книгата на следващия ден след поръчката! Много ме зарадва! Сега започвам да я чета, но започва много интересно и нямам търпение да продължа да чета :) Благодаря ЕРА :)

Моля въведете кода за сигурност

Подобни книги

Италия отвъд клишетата Хенинг Клювер Италия отвъд клишетата
Цена: 17.99 15.29
Очаквайте нов тираж
Пътят към Анапурна Марина Москвина Пътят към Анапурна
Цена: 15.99 5.00
Изчерпан тираж
Недопечена идея Оливия Потс Недопечена идея
Цена: 14.99 5.00
Изчерпан тираж
Улови сърцето на Сицилия Джон Кейхи Улови сърцето на Сицилия
Цена: 15.99 13.59
Изчерпан тираж
Жълтият плик Ким Динан Жълтият плик
Цена: 15.00 12.75
Изчерпан тираж