Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за защита на личните данни

Ера в социалните мрежи Facebook Twitter Instagram Goodreads
  /     /     /   Господарката на Ватикана
Господарката на Ватикана

Господарката на Ватикана

Автор: Елинор Херман

Брой страници 496
Година на издаване 9-2012
Корици Меки
Формат 21x14
Категории История, исторически роман

Корична цена: 14.00 лв.

Цена в сайта: 11.90 лв.

Наличност: Не

Изчерпан тираж
15% отстъпка от коричната цена 0 лв. доставка при поръчки над 35 лв.
Историята на Олимпия Майдалкини
или най-строго пазената тайна 350 години

През XVII век за близо десетилетие една жена управлява католическата църква чрез своя девер и предполагаем любовник папа Инокентий X.

Тя определяла международната политика, предизвиквала войни, покровителствала най-талантливите творци и заграбвала ватиканското злато.

Родена в бедно семейство, Олимпия Майдалкини бяга от манастирските окови, като се омъжва – първия път за пари, втория - за благородническа титла. И два пъти остава вдовица... Това е жената, която собственоръчно поставя нерешителния Инокентий на папския престол. Тя будела възхищение, омраза, завист и страх, само защото е имала нещастието да бъде умна и амбициозна жена в един мъжки свят. Но все пак триумфира.

Въпреки всичко и всички Олимпия постига най-безумната си мечта – да бъде господарката на Ватикана. Събитие, което разтърсва католическата църква до самите й основи...

Близо четири столетия тази удивителна история за абсолютната власт на една жена във Ватикана успешно e пазена в тайна... до днес.

Книгата възкресява яркия пример на една умна, хитра и упорита жена във век, през който учели жените, че не могат да постигнат нищо. И подобно на Рим през XVII век, който се славел както с най-великолепните творби и най-пищните спектакли, така и с глада, наводненията и чумата, „Господарката на Ватикана” съживява една цивилизация в пълното й величие... и в целия й позор.
 
Посетете официалните сайтове на Елинор Херман и "Господарката на Ватикана".

Моля въведете кода за сигурност

Още книги от този автор

Сексът и кралете Елинор Херман Сексът и кралете
Цена: 14.00 11.90
Изчерпан тираж
Сексът и кралиците Елинор Херман Сексът и кралиците
Цена: 14.00 11.90
Изчерпан тираж

Подобни книги

Любовта и Луи XIV Антония Фрейзър Любовта и Луи XIV
Цена: 14.00 11.90
Изчерпан тираж