Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за защита на личните данни

Ера в социалните мрежи Facebook Twitter Instagram Goodreads

д-р Никола Клун

  /     /   д-р Никола Клун
д-р Никола Клун

д-р Никола Клун

30.10.2023

На вашето внимание представяме д-р Никола Клун. 

"Никога не съм била от хората, които винаги са знаели, че искат да станат лекар. Имах много колебания с какво да се занимавам.

В крайна сметка избрах медицината, защото ми хареса идеята да имам пголед върху ежедневните функции на нашето тяло, а и защото много исках да работя с хора и да им помагам. По време на следването си разбрах: ако е медицина, то определено нека бъде педиатрична.

Работих в детска болница  няколко години. Там успях да науча адски много. Прекарвах много време в  общи педиатрични и неонатологични отделения. Един аспект липсваше в работата ми с деца и семейства: взаимодействието между тялото и ума често остава на заден план в забързаното болнично ежедневие.  Според мен точно този холистичен подход откроява добрия лекар. Затова реших да започна допълнително обучение като детски и юношески психотерапевт успоредно с работата си. Сега съм в центъра на всичко това и съм благодарна за новите перспективи, с които вече мога да подходя към моите пациенти.

Имах силното чувство, че ще бъда майка два пъти, на син и дъщеря. Така и стана. Нещата, които научвам докато се грижа за двете си деца, неминуемо ме направиха и по-добър лекар.  Сега мога да разбера още повече колко много притеснения и въпроси преминават през главите на бъдещите и младите родители, и че всички ние си приличаме по едно нещо: просто искаме най-доброто за нашите деца."