Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за защита на личните данни

Ера в социалните мрежи Facebook Twitter Instagram Goodreads
Статии Сценаристът Майкъл Грийн за "Призраци във Венеция"

13.09.2023 г.

Сценаристът Майкъл Грийн за "Призраци във Венеция" Признавам си, извърших престъпление. Може би това убийство е оправдано. Но е факт, че на пода има тяло. И това тяло много прилича на книгата, която държите. Имах мотив. Имах възможност. Дори имах разрешение. Което не прави провинението по-леко и не значи, че заслужавам помилване. Милиони ревностни фенове на Агата Кристи ще поискат да ме видят на бесилото – и са в правото си. Защото за да напиша своя сценарий и за собствена изгода, охотно и целенасочено промених сюжета на техен любим роман от Кристи. Нека обясня. Една от многото привилегии, произтичащи от това да си сценарист, нает да адаптира за големия екран легендарните романи на Агата Кристи с Еркюл Поаро, е, че ако попиташ любезно, ще ти изпратят всички книги. А аз помолих любезно.
Автор на фокус д-р Никола Клун

30.10.2023 г.

д-р Никола Клун

На вашето внимание представяме д-р Никола Клун. 

"Никога не съм била от хората, които винаги са знаели, че искат да станат лекар. Имах много колебания с какво да се занимавам.

В крайна сметка избрах медицината, защото ми хареса идеята да имам пголед върху ежедневните функции на нашето тяло, а и защото много исках да работя с хора и да им помагам. По време на следването си разбрах: ако е медицина, то определено нека бъде педиатрична.

Работих в детска болница  няколко години. Там успях да науча адски много. Прекарвах много време в  общи педиатрични и неонатологични отделения. 

Откъс Създателят на ангели Морган Грийн

– Готова ли си? – попита Вийк, застанал до нея.

Тя кимна. Беше готова. Вече имаше причина да влезе. Вече имаше посока, която да следва. Нещо, което да я преведе през това място. Досега беше просто случай в далечна страна, който се ровеше в суровите дебри на детството ѝ. Сега обаче придоби реална плътност. Имаше едно момиче – невинно момиче – жестоко убито и оставено в гората като трофей. Имаше и един убиец, който се смяташе за достатъчно умен, та да му се размине. Е, няма да стане. Не и сега, когато Джейми е тук.

Джейми се наведе напред, надяваше се опасността от падане да накара краката ѝ да проработят, не можеше да ги вдигне...

 

 

Прочети
Аудио книги

Дейвид Смит - Няма безплатен обяд!

 прочетено от Борислав Дойчинов

Дали всичко е наред? Отоговаря д-р Клун.

02.11.2023 г.

Какво да вземете в аптечката при пътуване с бебе или малко дете? Предстои ви пътуване с бебе или малко дете? Необходимо е да подготвите аптечката си за път. Но какво точно да сложите в нея? Разбира се, зависи къде отивате и дали ще намерите аптека наблизо. В повечето държави лесно се намират...

Прочети още

От читателите

Камен Стефанов - "Живот по гръцки", публикувано на: 19.05.2023

Изключително добре написана книга, с лек стил на автора и английски финес в хумора. Мога да я оценя, защото дълги години съм свързан с тази красива и всеки път изненадваща ме Гърция. Древна Елада си е казала думата както в отношението на хората, така и в донякъде фриволният им начин на живот. Просто си живеят по гръцки, без зор и напъни да се доказват, "мяхара", както те се изразяват и както ни го е представил авторът Питър Барбър. Чета я с удоволствие...

От Медиите

Другите за ЕРА, публикувано на: 29.04.2020

Тук можете да откриете какво казват медиите за издателство Ера

По-близо до издателство ЕРА

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да научавате първи информация за новите ни книги и промоции!