Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за защита на личните данни

Ера в социалните мрежи Facebook Twitter Google Plus Instagram Goodreads
  /     /     /   Не можем да мълчим
Не можем да мълчим

Не можем да мълчим

Автор: Джанкарло Брегантини

Брой страници 216
Година на издаване 6-2012
Корици Меки
Формат 20х13
Категории Документалистика

Корична цена: 12.00 лв.

Цена в сайта: 9.60 лв.

Наличност: Не

Изчерпан тираж
20% отстъпка от коричната цена 0 лв. доставка при поръчки над 35 лв.

Един доблестен мъж се изправя сам срещу Ндрангета.
Брегантини разкрива тайните на най-затворената престъпна организация в света – калабрийската мафия. 

Джанкарло Брегантини се е борил с мафията през целия си живот. Отвътре.
„Не можем да мълчим” показва същността на най-потайната и затворена престъпна организация в Италия – калабрийската Ндрангета. За нея почти липсва информация, няма филми, нито ярки литературни творби.
Брегантини пръв описва безчинствата на членовете й, безпощадните войни между фамилиите, драматичните истории на жертвите от позицията на пряк свидетел. Не отказва да успокои майката, оплакваща убития си син, макар да знае, че тя ще поиска вендета. Не се колебае да разкрие игрите с голямата власт, корупцията и изнудването, видени през неговите очи. А когато силите на реда го съветват да приеме охрана, отговаря с твърдо „не“.
Но Брегантини дава и надежда. Той споделя за малките победи на обикновените хора, които вярват в силата на словото. Разнищва една конспирация на мълчанието и страха. И не спира да повтаря, че мафията изпитва ужас от красотата. „Не можем да мълчим” е призив към обществото да се изправи срещу нейните безчинства.
Епископ на хората и между хората, Джанкарло Брегантини се е превърнал в символ на борбата срещу Ндрангетата. От 1978 г. той служи в Южна Италия, от 1994 г. става епископ, но за всички в Калабрия си остава „отче Джанкарло“.

Ваньо Попов, публикувано на: 2018-01-25 17:44:51

Уважаеми Господа Издатели, защо във вашите сайтове никога не пишете имената на преводачите - хората, без чийто труд изобщо не бихте могли да съществувате нито ден??? Вероятно не разбирате колко обидно е това и как принизявате усилията и подготовката им! Все пак, още не е късно това да бъде поправено. Освен това, бихте могли да оставите и някакъв контакт, в случай, че някой пожелае да се свърже с вас. Ваньо Попов Преводач

Моля въведете кода за сигурност