Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за защита на личните данни

Ера в социалните мрежи Facebook Twitter Google Plus Instagram Goodreads
  /     /   Мери Джейн Кларк
Мери Джейн Кларк
Назад към автори

Мери Джейн Кларк

„В романите на Мери Джейн Кларк всяка дума е улика!” Това заявяват критиците за книгите на авторката. Тя с майторски замах успява да изгради заплетени ситуации и интриги, които поддържат напрежението до последната страница. Може би това е причината да я наричат „новата Агата Кристи”. Подобно на кралицата на криминалния жанр, в книгите на Мери Джейн Кларк има изобилие от екшън, уликите водят в погрешна посока, всички са заподозрени. И както казва Еркюл Поаро – това е „гимнастика за сивите клетки”. В същото време повествованието върви леко и ненатрапчиво, което помага на читателя да се концентрира върху сюжета. Авторката не набляга на страшните моменти, разказът се движи елегантно и стегнато. И докато се чудим кой е престъпникът, той дебне от страниците, за да се появи в шокиращата развръзка.

Мери Джейн Кларк има роднинска връзка с писателката Мери Хигинс Кларк. Вероятно това е една от причините да се появят слухове, че Мери Джейн пише някои от книгите на свекърва си. Дали е вярно, или са само спекулации, е въпрос на предположения. Сигурното тук е, че авторката на "Щом светлините угаснат", "Извънредни новини" и "Милостта е престъпление" притежава гениални умения за изграждане на пълнокръвни образи и напрегнати ситуации. А това безспорно й отрежда специално място в криминалния жанр.

Посетете официалния сайт на Мери Джейн Кларк.

Всички книги на Мери Джейн Кларк