Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за защита на личните данни

Ера в социалните мрежи Facebook Twitter Google Plus Instagram Goodreads
  /     /   Дейвид Лейн
Дейвид Лейн
Назад към автори

Дейвид Лейн

След публикуването на “Сянката на Берлускони”, Дейвид Лейн се сблъсква с хладното отношение на италианците към чужденец, незапознат със сложността на политиката в Италия. Но англичанинът очевидно не е притеснен от подобна позиция: “Прекарал съм половината от живота си в Италия. Съпругата ми е италианка. Дъщеря ми прие италианско гражданство – факт, който ме кара да се гордея. Имам много приятели – италианци, които се възхищават на работата ми. Бих приветствал усилията на италиански автор на книга за Тони Блеър и водената от Великобритания политика. Мисля, че външно за дадена страна лице е безпристрастен и значим наблюдател на събитията, случващи се в нея.”
 
Скандалните статии на Лейн в сп. “Икономист” определят Берлускони като “неспособен да управлява”. Лейн очаква критични отзиви за книгата си от самия министър-председател.  “Адвокатите на Берлускони  притежават копия от книгата ми. Сигурен съм, че търсят “вратички”, оправдаващи съдебни действия срещу мен и издателите ми от Пенгуин – обяснява през смях. – Подсъзнателно приемам  този факт, тъй като срещу “Икономист“ вече са заведени две съдебни дела, лично от Берлускони. Но твърдо стоя зад изложеното в книгата.”
 
Ако книгата не бъде спряна по съдебен път, следва изпитаната практика при подобни ситуации: Берлускони определя критичните статии в Икономист като умело скроен заговор на левите сили срещу управлението му. Лейн оценява тактиката на премиера като абсурдна. “Икономист също е с дясна политическа ориентация. Подкрепя политиката на Буш и войната в Ирак. Твърденията, че това е акция на опозицията са неоснователни и лишени от смисъл.”

 

Всички книги на Дейвид Лейн

Сянката на Берлускони Дейвид Лейн Сянката на Берлускони
Цена: 10.00 8.00
Изчерпан тираж