Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за защита на личните данни

Ера в социалните мрежи Facebook Twitter Google Plus Instagram Goodreads
  /     /   Уилям Дитрих
Уилям Дитрих
Назад към автори

Уилям Дитрих

Уилям Дитрих е израснал близо до Пюджет Саунд в сянката на Маунт Рейниър и както много други писатели в Северозапада природата е едно от вдъхновенията му. Влиянието на красивите пейзажи намира отражение и върху журналистическите му статии в родината, но и в романите му за Римската империя, варварските нашествия и пясъците на Египет.
 
Статиите на наградения с “Пулицър” журналист широко се изучават в университетите, а романите му са преведени на петнайсет езика.
 
Дитрих е роден на 29 септември 1951 в Тахома, завършва гимназия през смутната 1969 година, после завършва университет във Вашингтон. Любовта му към писането е причина да следва журналистика и да й се посвети за дълги години.
 
По-късно той поема работа на половин щат като асистент и започва да преподава Екологическа журналистика в същия университет във Вашингтон. Сега е щастлив, че на света има кътче, което да нарече свой дом.
 
Първата му книга – “Последната гора”, излиза през 1992 година, а сюжетът разглежда проблема с нарушения екологичен баланс в природата. През 1998 година излиза “Ледената империя”, вдъхновен от експедицията на автора до Антарктида.
 
С оруелски поглед Дитрих разглежда проблема с безмислената глобализация и пустинята в австралийската еко-притча “Завръщане” (2000г.), след това се завръща на южния полюс и там, сред айсбергите, пише клаустрофобичния мрачния трилър “Тъмна зима” (2001), който включва сцена, разиграла се в Каскадските планини до дома му.
 
Дитрих обича историята още от детските си години и през 1996 посещава Великобритания, изгарящ от нетърпение да посети древната римска крепост в Северна Англия, известна като Адрианската стена. Още преди да отиде, той е бил убеден, че ще напише книга, основаваща се на историята и легендите, свързани с това потайно място. Резултатът е романът за любов и война “Адрианската стена”, излязъл през 2004 година.
 
Увлечението на автора по залеза и разпадането на Римската империя намира отдушник в романа за Атила “Божият бич” (2005).
 
Сега Дитрих насочва писателския си интерес още по-назад във времето и сътворява роман за Наполеон Бонапарт и неговата инвазия в Египет, наречена “Наполеоновите пирамиди (2007).
 
Дитрих все още е женен за прекрасната дама, която е срещнал в колежа, има две прекрасни дъщери и когато не пише, обича да чете, да пътешества, да гледа дори най-тъпите филми и да размахва стария кавалерийски римски меч, който жена му подарява, за да го вдъхновява да пише. В момента пише продължение на “Наполеоновите пирамиди”.

Все още смята писането за тежка работа, но го предпочита пред взимането на далеч по-тежкото решение какъв да стане, когато порасне. Освен това е напълно убеден, че неговите книги ще спасят света.

Всички книги на Уилям Дитрих

БИЧ БОЖИ Уилям Дитрих БИЧ БОЖИ
Цена: 10.00 8.00
Изчерпан тираж